Hunyuan Tajiquan

Verandering is ongetwijfeld onvermijdbaar in elke Martial Art. Sommige veranderingen zijn er de oorzaak van dat veel geheime informatie verdwijnt. Doordat de oude Chinese Meesters geen hoog niveau info doorgeven aan leerlingen die niet de noodzakelijke moeite willen doen verdwijnt er heel veel kennis over de Interne Krijgskunsten.

Om die reden heeft Grootmeester Feng Zhi Qiang ( 1928- 2012) zijn leven toegewijd om een systeem te ontwerpen dat alle belangrijke training en informatie omvat dat leidt tot een groter begrip van de Interne krijgskunsten, zowel ter verbetering en behoud van de gezondheid als op het vlak van zelfverdediging.

Door de Chen stijl van zijn leraar Chen Fake (1887–1957) te combineren met de Xingyi Quan en de Daoistische Qigong van zijn leraar Hu Yao Zhen (1879–1973)  werd vorm gegeven aan het Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Chi Systeem.

Het fundament van dit systeem is de Gong Fa training, deze basistraining voedt en cultiveert Qi (energie).

De Gong Fa training is opgebouwd uit de volgende componenten:

  • Fa Soong Gong (ontspanningsoefeningen)
  • Moving Qigong en Neigong (energie oefeningen)
  • Chan Si Gong (zijde wikkel oefeningen)
  • Standing Qigong (stil staan als een boom)
  • Taiji Ruler (oefeningen met een korte stok voor betere focus en energiecirculatie)
  • Taiji Bang (oefeningen met een korte dikke stok om handen, polsen en armen te versterken)

Elk deel van deze Gong Fa is zodanig ontworpen dat studenten de verschillende aspecten van de Interne training ondervinden. Deze kunnen desgewenst gecombineerd worden in alle Taiji stijlen en vormen. Gong Fa geeft inhoud aan iemands Tai Chi vorm. De Tai Chi vorm is de vereniging van interne energie en het externe lichaam, vooral de pezen, de ligamenten en de spieren.

Grootmeester Feng zegt altijd: “Gebruik geest of intentie in plaats van harde kracht om het lichaam te bewegen. Dit is de manier om interne kracht te ontwikkelen.” Hij vatte de methode en het geheim van het cultiveren van interne energie samen in die eenvoudige woorden. Totdat men ervaart hoe de Qi het lichaam beweegt, zal men de diepgang van die woorden niet beseffen.

Het Hun Yuan Tai Chi systeem is een plezier om te ervaren en beloont de beoefenaars met merkbare resultaten. De tools om te genieten van ontspanning, gemoedsrust, bewegingsvrijheid en een goede gezondheid staan ​​tot je beschikking. Hoe regelmatiger je oefent, hoe meer je lichaam en geest er baat bij hebben.

Tai Chi training omvat onder meer ook :

  • Tai Chi vormen (hand en wapen vormen)
  • Pushing Hands
  • Praktische oefeningen voor zelfverdediging