Onze disciplines

De Tai Chi vormen zijn een reeks van bewegingen die aan elkaar gekoppeld zijn en als een set beoefend worden. De bewegingen en moeilijkheidsgraad kan sterk variëren van stijl tot stijl maar visueel hebben ze allemaal dat onderscheidend effect dat zo uniek is voor Taijiquan. Bijna alle beginners vormen worden traag en gelijkmatig uitgevoerd. Naar gelang men evolueert kan men de snelheid en intensiteit verhogen om de martiale applicaties beter te kunnen begrijpen en beoefenen.

Taji wapen training kan je handvorm sterk verbeteren en is leuk om te doen maar alvorens ermee te starten is het belangrijk dat je reeds een goede basis hebt genoten.

Hunyuan Taiji 24-vorm

De 24-vorm is de basisvorm uit het Hunyuan systeem. Door de grotere bewegingen, de minder diepe standen en zonder de explosieve bewegingen van de Chen stijl is deze vorm ook geschikt om te beoefenen door senioren. Zowel voor zelfontplooiing als voor de gezondheid. In deze vorm zitten echter alle basis ingrediënten voor een stevige fundament zodat geïnteresseerden kunnen verder groeien in de Interne krijgskunst.

Hunyuan Taiji Dao (Sabel) 38-vorm

Het beoefenen van de Hunyuan sabel vorm verschilt van de andere sabelvormen door zijn interne natuur. In deze vorm zijn de Silk Reeling energieën van de Chen stijl duidelijk aanwezig.  

Xiangmei Taiji kungfu waaier 56-vorm

Deze vorm is de 2de waaiervorm die grootmeester Li Deyin heeft ontworpen. Deze vorm is een dynamische vorm met veel afwisseling, zowel in snelheid als in kracht. Ze is gebaseerd op de diverse hand en wapenvormen van Taiji en Wushu. 

Mensen die graag wat intensiever bewegen en van mooie dynamische bewegingen houden, kunnen met de waaiervorm zeker hun hart ophalen.

Yang recht zwaard 32-vorm

Deze vorm is een korte zwaardroutine ontworpen door Master Li Tianji en is een belangrijk onderdeel in Tai Chi. Ze bevat de hoofd technieken uit de Yang zwaard stijl. Het is op zich niet zo moeilijk om de basisvorm te leren maar om de subtiele details meester te worden dien je veel en regelmatig te oefenen en te verfijnen.

Tai Chi stok 18-vorm

Deze routine met een korte stok werd gecreëerd door Master Amin Wu.