Taichi Lesgevers

François (Swa) Croons

Meer dan 20 jaar geleden ben ik voor het eerst met taijiquan in aanraking gekomen. Dit was tijdens een 10 weken durende workshop 24-vorm Yang stijl.

Sindsdien is deze verassend uitdagende Martial Art niet meer uit mijn leven weg te slaan. Na enkele tijd thuis geoefend te hebben kwam ik in contact met de school van Marc Heyvaert in Opwijk. Hier heb ik op enkele jaren tijd kennis gemaakt met de 88-vorm Yang stijl, de 32-vorm recht zwaard en de 13-vorm breed zwaard.

Vanwege mijn sterke  interesse in het Interne aspect van Taijiquan ben ik nieuwe vormen en technieken gaan aanleren door middel van boeken en les dvd’s van bekende meesters.

Daarna ben ik op zoek gegaan naar een club wat dichter bij huis en kwam ik terecht bij mijn huidige vereniging Musha Shugyo. Destijds onder leiding van Paul Maghiels en later door Wim Heylen die een traditionele 108 Yang vorm onderwees. Simultaan ben ik zelf les gaan geven in de Taiji wapenvormen. Nadat Wim in 2018 een eigen school gestart is ben ik de Instructeur voor Tai Chi geworden.

Sinds enige jaren beoefen en geef ik les in het Hunyuan Taijiquan systeem van Grootmeester Feng Zhi Qiang.

Om mijn kennis en kunde, opgedaan door (zelf)studie, het volgen van workshops en dagelijks trainen te staven heb ik meegedaan met:

  • Het Open Nederlands Wushu kampioenschap
  • In 2015: 3 Taiji Taolu disciplines, 1x Brons
  • In 2017: 3 Taiji Taolu disciplines, 1x Zilver
  • Het Open Vlaams Wushu kampioenschap
  • In 2017: 3 Taiji Taolu disciplines, 3x brons
  • Het Belgisch Wushu kampioenschap
  • In 2017: 3 Taiji Taolu disciplines, 3x zilver

Patrick Nys

Al sinds mijn jeugd ben ik actief met sport bezig. Als tiener was ik keurturner bij de turnschool Skagym en had het geluk mee te mogen opkomen op het World gymnaestrada 1975 in Berlijn. Later ben ik gestart met tennis en karate. Bij het karate heb ik mijn 2dekyu behaald maar na 2 meniscus operaties ben ik jammer genoeg moeten stoppen.

Door mijn interesse in de Martial Arts kwam ik in 2015 na wat zoekwerk terecht bij mijn huidige vereniging Musha Shugyo. Destijds nog onder leiding van Paul Maghiels die de 24-vorm Yang stijl onderwees. Later door Wim Heylen die een Yang Traditionele 108 vorm onderwees. Simultaan volgde ik ook de Traditionele Yang sabelvorm en de 32-zwaardvorm bij Swa. Nadat Wim in 2018 een eigen school gestart is in Boom neem ik de taak als hulpinstructeur waar.

Momenteel beoefen ik ook het Hunyuan Taijiquan systeem, de Hunyuan 24-vorm, de Hunyuan sabelvorm en de Xiangmei Kungfu waaiervorm.