Senior-Aikido

 

Marc Leriche

Lesgever Aiki-senioren

🥋 Dinsdag Tuesday Mardi
Aikido Senioren 9u30-10u30 Marc Leriche IHAM Mechelen
🥋 Vrijdag Friday Vendredi
Aikido Senioren 11u30-12u30 Marc Leriche IHAM Mechelen

Iham Mechelen Bautersemstraat 57 2800 Mechelen

Senioren trainen dinsdag en vrijdag in de Dojo Albert Merckx onder leiding van Marc Leriche en Etienne Vanrompay ? 

Met de steun van de Stad Mechelen engageerde Albert zich voor het initiatief “sport overdag” wat zich voornamelijk richt op de actieve gepensioneerde Mechelaar.

Wil je in beweging blijven, soepel blijven (of terug worden) in een buitengewoon (gezellig) groepje gelijkgezinden; kom dan vast eens kijken.

Een getuigenis

Gedurende heel wat jaren trok ik twee- tot driemaal per week dojo-waarts om mij te bekwamen, eerst in judo-, later in karate-technieken. Omstandigheden bepaalden echter dat ik, zeer tegen mijn zin, met deze activiteiten moest stoppen.

Met de regelmaat van een klok borrelde echter de “goesting” in mij op om terug te kunnen deelnemen aan deze of andere disciplines in de vechtsporten.

Na heel wat zoeken kwam ik dan, in april van dit jaar, voor het eerst in contact met “zelfverdediging overdag”.

Ons groepje met vooral “senioren” komt tweemaal per week samen om te trainen.

Wat mij al snel opviel was dat het gegeven een onnoemelijk rijke en gevarieerde discipline is die niet alleen het lichaam maar ook de geest aan het werk zet. Het is meer dan zelfverdediging, het is Budo.

Amper zes maanden actief is het intussen al zover gekomen dat de rest van mijn toch wel drukbezette week eigenlijk in functie staat van de twee trainingsmomenten. Een training is nog maar net geëindigd of ik kijk al uit naar de volgende. Familie en vrienden weten al dat deze momenten voor mij heilig zijn. Ik hoop dat dit nog lang mag duren.

Pierre.