☯ Qigong (Chi Kung)

Qigong is een systeem van Chinese gezondheidsoefeningen die een aantal keren herhaald worden en  die een diepgaande werking hebben op ons lichaam en onze geest. Door het uitvoeren van de (stretch)oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en zelfmassage pogen we de balans in alle lichaamsdelen en interne organen te herstellen en te onderhouden. Door een goede balans verhogen we ons energieniveau, verbeteren we de energiecirculatie in ons lichaam en versterken we ons immuunsysteem.

Bekende Qigong oefeningen zijn:

– Ba Duan Jin: De 8 brokaat oefeningen is een medische Qigong en heeft als functie het bevorderen van de gezondheid

– Tai Chi Shibashi: is een Martiale Qigong die bestaat uit 18 oefeningen die elementen uit de Yang vorm combineert met ademhalingsoefeningen en bewegingen uit Qigong.

– 5 Animal Qigong: 5 oefeningen waarbij de bewegingen van dieren nagedaan worden. Elke oefening simuleert de manier van bewegen van 1 dier en stimuleert een bepaald inwendig orgaan.

Dit is maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Elk van deze oefeningen is ontworpen om een of meerdere spiergroepen, meridianen en/of organen te stimuleren en in balans te brengen.