Aikido 4 kids

GELUKKIG NIEUWJAAR

Mushashugyo Aikido werd door SPORT.Vlaanderen en FROS erkend als Top in Jeugdsport.

Proficiat en bedankt
Ludo, Michel, Yoni en Niels
voor jullie belangeloze inzet.


Aiki-kids 6-10
Aiki-jeugd 11-14

Aikido is voor alle leeftijden.

Aikido is LEUK

Het kunnen aanpassen aan diverse partners is heel belangrijk in Aikido, daarom trainen beginners en gevorderden met elkaar als gelijken.
Het is ook van groot belang dat we zonder blessures (kunnen) blijven oefenen. Dit verlangt wederzijds respect en begrip voor elkaars kunnen.
De technieken zijn zo ontwikkeld dat ze veilig uitgevoerd kunnen worden. Toch blijft de martiale waarde behouden: de technieken kunnen met minimale aanpassing bijzonder effectief worden.
Door het ontbreken van competitie wordt de
prestatiedrang weggenomen en kan er ontspannen geoefend worden.
Aikido gaat over samenwerken, elkaar helpen verbeteren. Om veilig te kunnen trainen, leer je in de dojo vallen en rollen.

Zoals we allen weten kan de kunst van het vallen ook in het dagelijkse leven wel eens van pas komen.

In aikido kan je van alles doen: alleen, met
partner, met iedereen die op de mat staat … je leert veel doen, bewegen en voelen,
Je hoeft helemaal niet groot te zijn, of de sterkste die op de mat staat. Je kan leren, plezier maken en jezelf ontwikkelen. De rest, dat komt met training vanzelf.

Je kan altijd leren, samen met anderen, ook met de leraar. De paar regels die je moet volgen, de dojo etiquette, helpen je rustig te leren om met alles om te gaan.
Vergeet niet, aikido gaat niet om regels, of om vaste vormen, aikido is een manier om rustig en vloeiend te leren om met jezelf en anderen om te gaan.

Als je de eerste keren komt meedoen heb je niets nodig, buiten dan loszittende, sportieve kledij, en slippers om van de kleedkamer tot aan de mat te stappen. We trainen namelijk op blote voeten, en al die blote voeten van de kleedkamer naar de mat? Dan zouden we helemaal geen propere mat meer hebben natuurlijk.

Wanneer je echt besloten hebt om je in te schrijven heb je natuurlijk iets meer nodig!

  • Het eerste wat je nodig hebt is je dogi, je aikikostuum zeg maar
  • Ten tweede heb je zoris nodig, een paar aikislippers
  • Om je dogi te laten zitten, moet je natuurlijk je gordel knopen
  • Als laatste kan je ook aikiwapens gebruiken, een tanto, een boken en een jo: je aikibestek. Hiermee kan je thuis altijd verder oefenen, maar dat kan je zonder wapens natuurlijk ook.

In aikido heb je natuurlijk ook gordels, net als bij jiu jutsu, judo, karate en de vele andere krijgskunsten. Voor de aikikids zijn er bij ons de kleuren wit-geel-oranje-rood-groen-blauw-bruin-zwart.

Wat je kan verwachten op je overgangsproef vind je verder op deze site. Wanneer de sensei, je aikileraar, vindt dat je klaar bent voor de volgende kleur, dan zal je gevraagd worden of je aan zo een proef wil meedoen.

 

waar en wanneer ?

Dank aan de super lesgevers Ludo, Michel Niels en Yoni en de vele hulp-en-inval-lesgevers. En aan de kids zelf die er altijd een vrolijke boel van maken. 

Wij gaan samen voor ” Jouw Jeugdvriendelijke sportclub 2023″