Taichi Lesgevers

David Foster Wallace Consider The Lobster And Other Essays essay help Reasons Why Marijuana Should Not Be Legalized Essay

De weg die jullie als Taiji beoefenaar bewandelen heb ik zelf stuk voor stuk doorlopen. Mij brengt het innerlijke verrijking, balans en rust.

Spontaan als een rivier die vanzelf naar de zee stroomt,
stabiel als een rots en sereen als de bergen.

Lao Tse

François (Swa) Croons

Ik ben voor het eerst met taijiquan in aanraking gekomen rond het jaar 2002. Dit was tijdens een 10 weken durende workshop 24-vorm Yang stijl, gegeven door Hamid Abroudi, nu opvolger van meester Lo Chi Min uit de Leuvense kungfu school Long Hu Men.

Sindsdien is deze verrassende uitdagende Martial Art niet meer uit mijn leven weg te slaan. Na enkele tijd thuis geoefend te hebben kwam ik in contact met de school van Marc Heyvaert in Opwijk. Hier heb ik op enkele jaren tijd kennis gemaakt met de 88-vorm Yang stijl, de 32-vorm recht zwaard en de 13-vorm breed zwaard. Door een Burn-out periode werd de afstand van Mechelen naar Opwijk te zwaar en ben ik jammer genoeg gestopt met de lessen bij Marc.

Gelukkig had ik toen reeds een vrij goede basis en ben ik mezelf nieuwe vormen en technieken gaan aanleren door middel van de boeken en les dvd’s van bekende meesters zoals Li De Yin, Dr. Yang Jwing Ming, Wu Amin, Jesse Tsao,  Mantak Chia en Ding Shuide.  Stilaan kreeg ik de Burn-out onder controle  en hoorde het volgen van workshops Taijiquan terug tot de mogelijkheden, maar door het alsmaar drukkere verkeer en langere reistijden kon ik de wekelijkse afstand tot Opwijk niet meer opbrengen.

Na op zoek te gaan naar een club in Mechelen kwam ik terecht bij mijn huidige vereniging Musha Shugyo.

De afdeling Taiji in Mechelen was onder leiding van Paul Maghiels en later van Wim Heylen.

Buiten dat ik de lessen van Paul en Wim volgde ben ik zelf les beginnen geven in de 56-waaier vorm, 32-zwaard vorm, 56-Traditionele sabel vorm en 18-korte stok vorm.

Om mijn kennis en kunde, opgedaan door zelfstudie, het volgen van workshops en dagelijks trainen te staven heb ik meegedaan met het Open Nederlands kampioenschap in 2015 en het Open Vlaams kampioenschap in 2017, beide met een zeer bevredigend resultaat.

In de toekomst blijf ik waar mogelijk workshops en evenementen volgen.