Tai Chi Quan Yang stijl

Een oorspronkelijke oosterse gevechtskunst die evolueerde naar een Taoïstische Chinese bewegingskunst die je interne energiekracht bevorderd en een diepgaande werking heeft op lichaam en geest.

Het kan beoefend worden door iedereen ongeacht leeftijd of fitheid.

De vorm die aangeleerd wordt is die van de Nanpai Zuidelijke school en heet: Yang Tian Shan Zhong Jiao ( = Yang Hemelberg Middenvorm)

Het bestaat uit 3 delen, die in de loop van 3 jaar aangeleerd wordt om nadien telkens verder te verdiepen. Elke houding en beweging heeft een therapeutische functie waar ook tijdens de lessen op ingegaan wordt.

Naast de vorm worden er ook ander energetisch bevorderende lichaamswerk gedaan zoals spontane bewegingen, helende klanken, meridiaan oefeningen….

Zelf beoefen ik Tai Chi Quan al sinds 2003 bij Eddy Present. Met zijn toestemming geef ik datgene wat ik geleerd heb nu zelf door . U leert dus dezelfde officiële vorm aan. Uiteraard blijf ik bijleren tijdens de wekelijkse lessen en de stages die regelmatig plaatsvinden onder leiding van Eddy Present.

Bij Master Jesse Tsao uit San Diego volgde ik ook verschillende workshops en ook via hem blijf ik me verdiepen in deze prachtige bewegingskunst.

De weg die jullie als Tai chi beoefenaar bewandelen heb ik zelf stuk voor stuk doorlopen. Mij brengt het innerlijke verrijking, balans en rust.

Spontaan als een rivier die vanzelf naar de zee stroomt,

stabiel als een rots en sereen als de bergen.

Lao Tse

Karine Dutli